perjantai 12. kesäkuuta 2015

Home is where our story begins

Näin onnellisena perjantaina, haluan jakaa täällä blogissani hieman tätä kummallista pientä asuntoa, josta olen maininnut. Meillä tosiaan on vajaan 35 neliön yksiö Mikkelissä, lähellä keskustaa. Alue on hyvin rauhallista ja paikallisten kehumaa, so far so good I say. 

Muuttoa suunnitellessa vähän jännitti miten saadaan mitäkin mahtumaan, mutta loppujen lopuksi tämäkin pieni yksiö on tilava. Enempää huonekaluja en tosin tänne yhtään halua, ahahha. 
Kokonaisuudessaan meillä on kaunis ja hyvin kotoisa asunto, jota saadaan yhdessä onnellisesti kutsua meidän ensimmäiseksi yhteiseksi kodiksemme. Ei yhtään enempää tyytyväisiä voitais olla.

PINNAT. 
Itse en ole sellaisen ystävä, että jokaikinen huonekalu, tekstiilit, tasot ja astiastot ovat yhtä samaa väriä. Sellainenkin on kaunista ja toimii niille jotka siitä pitävät, mutta niinkuin mun oma persoonakin, oon liian utelias käyttämään eri värejä ja haluan kodissanikin sen näkyvän. Siksi olenkin onnellinen tästä asunnon pintojen komposta joka meillä vallitsee, harmaa-valkoinen-musta, johon on sitten hyvä yhdistellä eri värisiä huonekaluja ja tavaroita. Tykkään hirveesti lattioista, ylin kuva näyttää millaista on eteisessä ja olkkarissa, alin kuva taas millaista on keittiössä ja on muuten supermiellyttävät kipitellä. Ainot miinus on olkkarin ja eteisen lattiassa, että Manta tahtoo tassuineen sutia, mutta senkin pelastavat matot.






SÄILYTYS.
Kaappitilaa riittää, varsinkin keittiössä. Vessassakin on mukavasti, mutta joko liian vähän tai sitten mulla on liikaa tavaraa... Eteisessä meillä on vaatekaapit, mihin jännitettiin että saadaanko kaikkia mahtumaan, mutta saatiin kun saatiinkin ängettyä vaatteemme hyvin. Alakerrassa meillä onneksemme on lukollinen häkkivarasto, mihin saa vaikka talvivaatteet säilytykseen kesäksi. Nice.
Vaatekaappien ja alkovin kulmassa meillä on tuollainen hyllykkö, joka oli täällä siis valmiina, on musta aika jännä enkä aiemmin vastaavaa ole nähnyt valmiissa asunnossa. Arvoin pitkään mitä siinä voitais pitää, mutta valokuvat muuttolaatikoista kaivettua totesin että valokuville tuommonen on just hauska ratkaisu.









Pakko lisätä vielä, ettäyks mun ylpeyden ja kiitollisuuden aihe on meidän astiasto. Ei enää tosin yhtään enempää, näillä me pärjätään ties kuinka pitkälle hamaan tulevaan.



HUONEKALUJA + TAVARAA.
Sohva bongattiin tori.fistä. Hyvään hintaan saatiin iso divaanisohva ja itseasiassa divaani on myös säilytystila, mikä kyllä passaa meille. Melkeenpä kaikki pyyhkeet ja lakanat saatiin mahtumaan sinne, muttei niitäkään kyllä yhtään enempää näillä pärjätään pitkälle. 



Vessan matto saatiin mummolta. Hää jonkun aikaa sitten oli bongannut sen Anttilasta ja todennut, että tossahan on ihan kuin Jeremia ja Laura. Hää ootti vielä ennenkun sen osti ja hyvä niin, sai meinaan eka puoleen hintaan ja kassalla vielä laskivat että puolesta hinnasta vielä yli puolet alennusta, eli matto ei maksanut mummolle kun muutaman vaivasen euron.



Säkkituoli. Sitä ei tartte sen enempää selitellä, se vaan on kaikkiaan mieleinen, sain sen synttärilahjaksi äitiltä vuosia sitten. 
Ikeasta 8 euron lamppu on käytännöllinen, ei tilaa juurikaan vievä ja tunnelmallinen. Meillä se sijoittui tvtason viereen nurkkaan.




Tvtasona meillä toimii elämää nähnyt ja kokenut, miun sukulaisilta alun alkujaan äitin käyttöön selvinnyt taso. Eri kokoiset lokerot saa täydennettyä hyvin eri tavaroilla. Hiukan hiomista ja maalia se tosin kaipaa, siinäpä homma tulevaan.



Family rules- taulu. Meille tärkeät teot ja aatteet tauluun kiteytettyinä.
Parvekkeen pöytä saatiin Jeremian vanhemmilta, sekin kuulemma jo vuosia nähnyt. Helposti siirrettävä alla olevien pyörien avulla, kaksi tasoinen niin sanottu tarjoilupöytä toimii parvekkeella hyvin ja on iästään huolimatta hyvännäköinen.



Parveke itsessään meillä on hyvänkokoinen. Ylimmässä kerroksessa asuessa on tietysti ihan ookoo maisematkin, tosin meillä puita ja naapuritaloja lähinnä. Koiru viihtyy kovasti parvekkeella touhuissaan taikka päikkäreillä.



Niinkun mainitsin, kaiken kaikkiaan ollaan tyytyväisiä ja onnellisia oikeestaan kaikkeen mitä meillä kodissa on, mutta tässä joitain pieniä ylpeyden aiheita. Täällä alkaa meidän pienellä perheellä uusi, onnellinen vaihe elämässä.


-LAURASWEET

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti